klädval

ååh måste hoppa in och skriva ett till totalt onödigt inlägg!
jag har klurat hela kvällen på vad jag ska ha med mig. jag menar, i klänningsväg! jag testade att packa och det ser riktigt ljust ut! jag fick ner 7 klänningar, 3 kjolar, 3 linnen och en kofta! det tog inte alls mycket plats och lätt var det! är det för mycket för en tågluff där man ska vara skabbig? men mina klänningar! då har jag ändå valt bort några..

 

charlotte, din tur! du måste ju hänga på lite :):)

packningsplanering

idag har linnsan köpt en ny kamera. weeee. jag ska försöka att inte tappa bort den på tågluffen. så nu ska här fotas massa! :D

idag käkade jag och lotta på ett mysigt café vid teater 23 och det var najs! vi började med packlista. men när vi kom till det där med att välja ut vilka klänningar jag ska välja så stoppade vi. det blev för jobbigt. jag vill ha med mig alla mina klänningar! ååh. jag måste sätta mig ner ikväll och börja välja ut lite. se hur det artar sig liksom. usch, det här blev jobbigt. jobbigt är också att jag alltid skriver i bloggen. blir det för jobbigt så får ni säga till!


   

vem räknar

14 dagar, 22 h, 44 min!

berlin booking

nu har jag och charlotte bokat sängplatser för två dagar i berlin! det känns super!
vi hamnar i stadsdelen mitte som är precis som det låter, centralt!
så två nätter på St. Christopher. mitt i mitte och 5 meter från någon station. vi betalade 21 euro per person och natt. billigt och bra tycker vi! vi slog på stort och hamnar i ett rum med 6 andra personer. läskigt men förhoppningsvis bra!
och mamma, vi får frukost också!

 


morsning!

det var ju tänkt att jag och charlotte skulle fixa med bokningen av hostel till berlin och amsterdam igår men icke. charlotte hade bokat upp sig för fika. idag gick det inte heller. blööh. hon är busy busy. vi tänkte ta in på the flying pig i amsterdam men nu är det uppbokat. buhu. men hallå. det är amsterdam, så det fixar sig säkert. vi gör ju ändå staden.
men titta vad vi missar!
stans bästa ungdomshostel som är billigt, väldigt bra läge (såg det i amsterdam i påskas) och det verkar vara sjukt mycket party! så som det ska vara. nu känner jag att det blev ett litet tråkigt och anklagande inlägg. förlåt. men ja, jag är bara lite lissen i ögat, ville verkligen dit. MEN! det fixar sig. vi kommer ha det grymt ändå! after all, its amsterdam!

kan visa lite foton från i påskas när jag njöt av staden. förhoppningsvis är det liite varmare när jag och charlotte anländer. det är verkligen bland de finaste städerna jag varit i!


van gogh muséet till vänster var det enda jag hann med sist. rijksmuseum i mitten tycker jag vi kör på denna gång. van gogh med om du vill lottis =)
det måste vara sjukt härligt att sitta på den där gräsmattan nu i sommar! det finns en liten söt kulle precis utanför bilden som vi kan chilla på medan vi njuter!


kanalerna och de små broarna över är så himla underbart!

med det sagt ska jag inte lägga in en massa fler bilder. för det är ju ett framtida uppdrag =)
jag ville bara visa lite av vad som komma skall!

/linn

Här skrivs det

Tjena morsare alla glada!
Här kommer äntligen ett till inlägg av mig, känner att jag får skriva lite mer så att vi får lite mer balans mellan våra inlägg =) (Och nix Linn, detta är inte bara pga smset, jag tycker faktiskt det själv också ;)) Men först innan jag börjar ångvälta på om tågluffen måste jag bara berömma dig lite för de fina inläggen + bilderna, shit vad jag måste inhandla en kamera snarast asså. Såg en överfin på Maxi (!); den var röd.. Det säger ju allt! Vem bryr sig om megapixlar och sånt trams när man hittat en RÖD kamera för 995, eller en rosa eller blå i stan för typ 999 kr - också fint, superfint.

Okej, och angående tågluffen:
 Som Linn nämde så har (miffona på) SJ klyddat "lite", men sån tur är såg Linniz att biljetterna var feltryckta och vi kunde åtgärda detta fel. TUR. Så nu ska allt vara rätt, vilket jag verkligen hoppas och också tror. Vidare har jag checkat Rusta efter självuppblåsbart liggunderlag, vilket jag faktiskt hittade ett. Dessvärre vägde det si sådär 200 ton, och jag kan omöjligt släpa omkring på det hela tiden, så ska kolla ÖB istället. Vad mer har hänt i tågluffningsbanor? Hm.. hmm.. Jo just det! Har kollat lite flygbiljetter. Sterling verkar inte flyga från Dubrovnik, men från Split kostar det den 15 augusti 179 Euro. Eller två byten den 16:onde med SAS för 4380 kr för 2 pers. Nja, känns som att man får leta lite till, inte riktigt nått som attraherar värsta värsta, men vi får se hur det bler =) 

Tack för mej - som inte gillar leverpastej
                              /Charlotte

om 3 veckor sitter vi på nattåget till berlin


vi kan ju det där med tåg. charlotte har koll.
här sitter vi på ett tåg mot lund. vi var lite osäkra ett tag om vi hamnat rätt ;)


det blir en riktig fest månad! :D
och att en av oss nu är utbildad bartender gör det hela ännu bättre

 

jag vet inte varför jag skriver sånt här. men åh vad jag är redo för tågluffen!
det är så himla tråkigt att jobba hela tiden men oj vad det kommer att vara värt det!
vi kommer att ta europa med storm! jag menar, kolla bara in de två snyggingarna :D

problem på vägen

våra interrail kort är nu fixade! biljetten till berlin likaså.
så söndagen 13 juli klockan 21.32 säger vi hejdå till våra kära föräldrar och eventuellt snälla vänner som vinkar av oss. DET KOMMER BLI SUPER!

men oj vad folket på sj har klyddat. efter att ha tittat noga på de där interrailkorten så stod det klart för mig att man hade gett oss fel avgångstid. vi åker 13 juLi och inte 13 juni. och att jag skulle få visa någon form av bevis på att jag hade varit bosatt i sverige i minst ett halvår var bara sjukt. personalen kunde ingenting på sj! tågtidtabeller var klydd, pengar och tider var klydd. men jag och charlotte har nog ganska koll på läget. annars så lööser det sig =)
under tiden är det bara att gilla läget med mycket jobb och lite fritid. sen njuter vi i minst en månad! jag säger det igen. DET KOMMER BLI SUPER!

/linn


stressigt?

vi måste fixa interrail! och boka biljett till berlin tåget! finns bara 29 platser kvar.
men som det ser ut nu så åker vi 13/7 21.32 från malmö central. jippy! och jag jobbar fram till 20.45. det ska gå va?

/Linn

pepp på planering!

jag har sjukt dåligt samvete. men ja, charlotte verkar ta det hela med bloggen bra va? :D
helt sjukt att hon verkligen tog till sig bloggen på direkten och skrev ett fint inlägg! allt för er skull!
jag tror jag ska göra megareklam för denna blogg nu. jag menar, vem vill inte vara med om vår kära tågluff?
FAN VAD VI KOMMER HA KUL!

som charlotte skrev så har vi spenderat dagen på det där underbara caféet (kafferosteriet eller nåt)! ni måste bara dit! perfekt ställe för att planera tågluff ;D
nu är det 34 eller 35 dagar kvar och vi är pepp! hoppas tiden går fort så man kommer iväg nångång!
men oj vad vi var off idag på centralen. geee oss interrail kortet! ehm, ja passet? så det får vi ta och fixa snart!
allt känns så verkligt nu! det är underbart!

      


Att starta med

Yes box allihopa, nu är bloggen igång och till och med jag har kommit igång! Linn såg lite skuldmedveten ut när hon berättade att hon tjuvstartat (!) med bloggandet utan mig, men inga sura minner här inte, huvudsaken är att vi är på G. Vidare är ju jag faktiskt lite ny i bloggandet, så nog smartast att hon startade den trots allt..
Tackar ödmjukast för inloggningsuppgifterna och så, men Linn, du kunde ju berättat var man logga in också och inte bara gett mig europebytrain-sidan ;D

Men Gud asså, vilka planeringar som gjorts idag.. Hittade ett övermys café (Kafferosteriet eller nått), ett lite antikt med en underbart fin uteservering på baksidan, som gjort för planering av en blivande "bästa resan i våra liv", eller i alla fall MINST tre i topp ska den bli. Jäkligt bra ska det bli! Hade lånat ett tiotal böcker och fick en hel del turistinfo. Kom fram till att även Budapest verkar vara sevärt, jag känner verkligen att jag skulle vilja se det också, hoppas vi hinner! Så mycket jag vill, så mycket vi vill! Kommer bli perfekt, känns som vi är helt rätt pepp

HIPP HIPP HURRA - KOMMER BLI ASABRA!

36 days to go!

japp, jag tänkte börja köra på med den här bloggen då!
linn här förresten!
som ni alla vet så är det dags för min och charlottes tågluff till sommaren. vad är då bättre än att peppa lite på bloggen och skriva ner packlista, viktiga rutter och hemsidor m.m.? jag känner iaf att jag behöver det.

just nu är jag så jävla pepp! försökte få med charlotte till centralen idag för att köpa det där interrailkortet så att det är spikat. sedan har vi snackat om att boka hostel i berlin och amsterdam. det bokas redan för fullt men än är det några platser kvar! såå jag tycker fan att vi ska ta tag i detta nu. kooom igen charlotte! men hon stressar vidare på annat håll =)

just nu letar jag för fullt på internet efter visum regler. jag kom ju på att det kanske behövdes i vissa länder som slovakien och slovenien. varför ska jag vara isländsk medborgare vid dessa tillfällen? nåja, det fixar väl sig. det gör det alltid. mitt pass har iaf inte gått ut, blev lite skrajsen där ett tag men har lite mer än 1 år kvar. puuh.

nej nu är första inlägget avklarat och vi kommer väl uppdatera lite då och då. så man blir lite peppad. eller känner jag mig rätt så blir det ganska mycket uppdatering inför resan men det får ni tåla. det är ju kul! sen ska vi ju självklart försöka smita in på internetcaféer då och då och slänga upp lite bilder och text om hur vi har det. på det sättet slipper lata linn skicka vykort huller om buller =)

nu ska jag glassa lite i solen!

RSS 2.0