Split

Nu ar vi antligen har efter 16 dryga timmar med tag. Hamnade i en ackligt varm kupe med 4 ackligt jobbiga fransman. De bolmade pa som fan och spred ut sig som 2 tjejer efter kladtvatt (namner inga namn) pa hostelet i budapest.
Och Anna, tagstationen i Split ar faktiskt pa riktigt!!

Jaa, annars har vi hittat ett bra rum med sjukt trevliga agare mitt i centrum for 120 kuna, typ detsamma som svenska. Vi har badat (snorklat!), solat och brant oss lite. Vi har aven atit sjukt goda mackor tva ganger och vi tankte aven ata till frukost imorgon innan vi sticker till on Brac dar linn far traffa sin mamma och ata upp sig lite ;)

     

For att inte branna oss for mycket (vi solade 8-13) sa gick vi pa en shoppingrunda. TOPSHOP dar linn fick tva sota linn klanningar och sen hittade charlotte tva finfina armband.

       

Nu ska vi chilla pa vart rum och sen blir det forhoppningsvis god mat trots det extremt billiga priset! Vi ska aven testa en 2 liters pet flaska med inhemskt ol for det skamliga priset 20 kr. Vi ar nojda!

Split is da shit!

Budapest, alskade Budapest

Vi anlande till Budapest i torsdags och tankte chilla men inte blev det sa. Vi traffade istallet Luke pa taget mot staden. Han var linns dromkille och pa svenska satt vi och planerade att bounda med honom. och visst gjorde vi det! Hamnade pa samma hostel och pa kvallen hade vi planerat att forfesta pa hostelet! Efter lite egenblandade drinkar gick vi ut till centrum.

 

Vi hamnade pa en sakallad pub med fyra dansgolv och tre barer. Njot av sallskapet och chillade mest och snackade.

Dagen efter akte vi och var engelsman pa sightseeing med buss. Vi kan ju saga att vi aldrig kant oss mer turistiga. Vi fick en svensk guide i vara horlurar och njot av gammal svenskstockholmska, eller smalandska.. vi har inte sjalva riktigt fortatt vad det var.

       

Pa kvallen blev det drinkar pa vart rum med Luke OCH de hollandska tjejerna fran Bratislava som vi konstigt nog delade rum med igen (vi visste verkligen inte att de skulle vara pa samma hostel)

   

Sen tankte trion ta sig till Budapests storsta nattklubb men eftersom forfesten varade till halv tva sa hade metron slutat ga. Men vi gav oss inte utan stack till en utomhusbar efter att ha blivit nekade en drink pa det finaste hotellet vi kunde hitta

   

Pa lordagen var vi alla trotta men bestamde oss for en liten utlykt till parlamentet. Efter det chillade vi i en park dar vi at mackor och spelade shithead m.m.



Sedan var det dags att saga farval till var engelsman. Han skulle vidare till Venedig och vi hade fortfarande en dag kvar i staden.

Vi hade planerat att besoka en av de kanda baden som varms upp av varma kallor under budapest.

       

Pa kvallen kande vi att det var dags att vila lite. Vi har ju bara vilat tva andra kvallar denna resa. Sa vi at gott och hamnade i sang tidigt.



Nu sitter vi har pa ett internetcafe for att fordriva de sista timmarna innan taget gar mot split i kroatien! da ska vi bli bruna!

Sammanfattning Budapest: Billig stad! Vi tog ut 2000 kr och trodde att det inte skulle racka. Men nu sitter vi har med 700 kr var typ. Arkitekturen ar jattefin aven om staden ar lite nedgangen. Vi bodde pa Pest sidan dar det mesta skulle handa i festvag. Vi kanske inte letade tillrackligt men vi upplevde det inte som en uberfeststad som Prag och Berlin. Men vi har givetvis haft det trevligt anda! Buda sidan var himla vacker och vi har sett sa fina byggnader. Nar vi fick komma upp till toppen blev linn nastan gratfardig. Det kandes verkligen magnifikt. Folket var valdigt trevliga och hjalpsamma fast en del knappt talade engelska och andra som borat. Val vart ett besok och man kan latt atervanda!

Budapest - nastan bast!

BILDER

Glom inte att kolla bilder som vi nu har laddat upp fran utrecht, amsterdam och prag!


Sista dan i Prag och Bratislava

Var sista ute kvall i Prag spenderades med ett gang spanjorer. Valdigt trevliga killar. Kandes ganska bra nar vi avbrot dem i Pokerspelandet och fick dem att satsa pa en utekvall med oss istallet, glad smiley. Efter en mysig pub med en massa Linn musik drog vi vidare till den kanda klubben med fem dansgolv.. Charlotte var i himmelriket. Har sheaka vi hela natten lang for att sedan bege oss tillbaka mot hostellet allderes for sent, glad smiley. 

   

Dagen darpa paborjades var tagresa mot Slovakiens huvudstad Bratislava.

   

Fran solen Prag kom vi istallet till skitvader i Bratislava. Regnade asmycket och kandes allmant skit. Men staden var overforvantan fin, vilket vi markte nar vi trots vadret tvingade oss ut for att sightseea.



Kvallens aktivitet blev att umgas med vara rumskamrater, tva hollandska tjejer. Tillsammans besokte vi Stalinbar, dvs en bar med tema kommunism. Har fick vi aran att bjuda pa en runda bestaende av 3 ol och ett glas vin for 98 slovakiska kronor, vilket motsvarar 30 SKK.

 


PRAG!

here we are!

i mandags letade vi hostel och lyckades till slut hitta ett for en natt. vi var javligt sega och somnade in direkt. sa kul var mandagen!

pa tisdagen ville vi vara turistiga och korde en free tour precis som i berlin. den var inte fullt sa bra da vi fick en inhemsk tjej som inte var allt for bra pa engelskan men vi fick se mycket av stan.

 

pa kvallen korde vi en pub crawl. nu forstar vi verkligen inneborden av det. vi bokstavligen kralade ut ur pubarna. fett os medvetslos! latt det basta festandet hittills!

   

ikvall ska vi kora pa klubben som alla snackar om, den med fyra vaningar. det blir nog bra!

imorgon blir det bratislava och dar har vi bara ett mal, minnesluckor.

hors snart, underbart!

Utrecht, soust, amsterdam

jaa det dar med uppdateringen har ju skitit sig lite. men nu ar vi har! vi lever och njuter av livet i prag men mer om det senare.

tillbaka till holland for en stund..

utrecht var superfint och supermysigt. vi gick pa en massa barer med linns morbror reynir och det var super! avverkade bl.a. ett fint filmcafe! jaa sen korde vi pa en rockklubb utan rock men det var valdigt mysigt anda.

   

dagen efter korde vi chill med slakten och efter lite fixande framat kvallen var vi redo for en utekvall i amsterdam! dumma som vi var sket vi i att boka ett hostel eftersom vi trodde att vi pallade hela natten. fel hade vi! vid tva tiden gick vi och kakade nattamat och holl tillsammans med andra backpackers pa att dacka pa mc donalds. sviinigt kallt och stationen oppnade inte forran vid fem. taget gick atta, bra va, fragetecken.
vi overlevde och tog oss till prag pa 12 h! vi sov typ 10 av dom.

   

Om att bo hos Linns slaktingar

Okej. Om att bo hos Linns slaktingar:

Sahar var det, jag hade fortvantningar pa den har vistelsen i Soust, och positiva sadana. Visst ar det bra att bli positivt overraskad, men ibland kanner man att det lar man nog inte bli, just pa grund av att man haft lite for hoga forvantningar redan fran borjan.. Linn hade berattat mycket om denna familj, bland annat om deras underbara barn och om hur trevliga Alise och Reynir var, och jag kom hit med en positiv bild av dem redan fran borjan, som kunde varit lite for bra kande jag. Fast sa tidigt som nar vi satt i bilen hem fran Amersfort borjade jag forsta att den bilden kanske var lite av en underdrift (den jag hade ritat upp i mitt huvud av "en valdigt trevlig familj").. Mycket snart insag jag att detta var en fruktansvart (ok, fruktansvart ar inte ett bra fortstorande adverb, men beskriver iallafall nagot valdigtmycket) trevlig. Inom kort fick jag uppleva deras underbara mottagande och hur enormt gastvanliga de ar. Jag (eg vi) har blivit omhandertagen sa gigantiskt bra; fatt mycket (GOD) mat, tvattat, nagonstans att sova och vila upp sig, blivit skjutsad, kakat pa pannkakshus och sen fatt en sjukt harlig runda i Utrecht med Renir. Kort sagt - allt har varit underbart!

Underbar familj; pa alla satt - ratt och slatt!

/Charlotte

filmklipp fran berlin

vi har ju faktiskt filmat lite under resans gang. det blir kanske lite osammanhangande men vi jobbar pa det. har kommer berlin!




linn klattrar i berlin by night
tva sekunder senare ramlar hon



Holland!

I onsdags kom vi hit efter en dags resande.
Vi bor hos linns slaktingar i soust, en stad 40 minuter utanfor amsterdam.
Torsdagen spenderades inne i amsterdam. Vi var pa museum. linn som redan varit pa van gogh museet korde rijksmuseet istallet dar hon bl.a. fick se nattvakten! charlotte korde pa van gogh och blev valdigt nojd med tillstallningen. Bada forsokte vi pa varsitt hall krypa in som 17 aringar men fast charlotte hade studentkort blev det linn som fick komma in gratis. YEAH! (...)

  

Efter att ha levt budget nastan en vecka kande vi att vi var tvugna att lyxa till det lite. sa vad var da battre an att besoka Hard Rock Cafe?! :)

   

Lite mer turistande kunde vi allt klara av. sa vad gor man inte nar man ar i amsterdam? jo, man aker en kanalbat!

   

En annan sak man maste gora i amsterdam ar att se red light district sa dit stack vi saklart. men pga forbudet att fota har vi bara en bild pa linn utanfor.



Pa kvallen chillade vi i soust med linns slaktingar. charlotte valde ut filmen som sag mest intressant ut. det visade sig senare att hon redan hade sett den (....) alla somnade fran och till men filmen (michael clayton)  var valdigt bra.

Pa centralen fann linn sin efterlangtade cola light lime som hon inte fatt sen sist hon var i holland (hela 4 manader!!)
 

Vaknade pa fredag morgon. vi hade inga speciella planer sa vi bestamde oss for att aka in till amsterdam (ar det inte coolt att man sa enkelt kan gora det?)
vi tankte att vi kunde sticka in till heineken museet och sa gjorde vi... synd bara att det var stangt till september.
istallet strosade vi runt och hamnade precis vid kanalen dar vi pa en brygga avnjot var picknick medan vi sa snallt vinkade till alla turister pa batarna. 



 

strosade i amsterdam i nagra timmar och sen stack vi hem

mer om holland kommer in a bit
that is the shit

Berlin baby

Tog nattaget till berlin och det gick bra. Spännande bat som bland annat inkluderade kisshal i tagen. Väldigt intressant!

 

Början pa tagresan var ju lite sorglig, att saga hejda och sa, men efter att ha krängt chocklad (som var god, mycket god
) sa kandes allt battre och man började inse att vi var pa väg!!



Framme i Berlin! Strosade runt. Joinade en demonstration för att fa upp lönen för poliserna i staden. Fin grej!

Hittade hostelet lagom till halv elva och kom precis i tid för en 4 h lang OCH gratis tur runt staden.

Paul (snyggaste hitills) var super och tog oss med pa spannande aventyr!
Fick se allt vi ville se. Som bunkern, berlinmuren, checkpoint charlie m.m.m.m.m.m.!
        

Efter en valdigt effektiv dag fortsatte vi i samma stil mot kvallen. Vi joinade 2 tjejer fran melbourne och 2 killar fran brisbane. Lite intriger sinsemellan men trots rivaliteten staderna emellan fick vi en jattetrevlig kvall. Vi gick pa en organiserad pubrunda. Det blev mycket men anda perfekt. Ni vet ju att vi ar duktiga flickor ;)
Ni far nöja er med denna bild fran fixandet eftersom en viss person (KALLE) sa att man inte fick ha med sig kameran ut pa klubbarna i Berlin. LÖGN LÖGN LÖGN




DAG 2!
Vaknade tidigt och at frukost. Stack och chillade pa en harlig grasmatta utanför harliga museum. Vi kan saga att vi har fatt anvandning av liggunderlagen.
Efter chill i solen blandat med glass och pommes begav vi oss in pa museet för en egyptisk utstallning. Vi lyckades flörta till oss studentpris. Vi kakade kinamat och köpte provianter för kvallen.

 

Vi hade en jattemysig förfest med bra musik skränande fran en mobil. Super!

   

Hostelet är fan det bästa! Bra musik, superbillig sprit och härligt folk!
     


Vi strosade runt i mitte (alskar stadsdelen!) och sag en massa barer men hade siktet inställt pa indieställen.

    

Till slut endade vi upp pa en indieklubb där inga människor var men efter ett toabesök var alla där! Det spelades underbar musik (Oasis, Nirvana, Killers) och vi dansade runt med engelsmän hela kvällen!

Förstar ni Linns lycka?
   

fullare engelsman far man leta efter! 

Utvärdering om Berlin:
Inte sa mycket nattstad som vi har fatt höra, folk är faktiskt ute innan tre men party är det!
Ursprungsbefolkningen är sjukt otrevlig (tyskarna) men resten av befolkningen (backpackers) är sjukt trevliga!
Vi gillar staden, mycket historia och lätt värt ett besök!

Tyskland var skoj, skepp o hoj!

Kommentera nu för fan!






HEJDÅ SKITLAND

FATTA! VI ÅKER OM TYP SEX TIMMAR!

det är de små sakerna som gör det

iih. jag hittade en mini mini deo på lindex idag. då blev jag glad, tihi.
sen hittade jag ännu en klänning men det ska vi inte prata om. jag har alldeles för många. tror jag ska försöka rensa ut ännu en nu.

tänka sig, det är bara två dagar kvar, sen ååker vi!

 


Wow Linn

Linn, helt underbart att du fixade in film och allt! Det här blir bra, nu kan vi ju tom föreviga våra minnen i rörligt format!
Kan detta bli annat än bra?? =O

I DID IT!

förresten. vad gör vi inte för er skull? vavavavaa?! jag lyckades filma med min kamera och sedan föra över det till datorn och vidare till youtube och slutligen hit, till bloggen. bra va?! allt för att ni ska få ta del av vår resa! nu är ju det här mest ett sånt där testing testing klipp men det är alltid något! fiiint!

enjoy,


super super!

fin kväll som tusan!
vi satt nere på bakfickan efter att ha letat efter flyg hem och bara mös. njöt av varsin drink (sjuuukt goda) och gillade läget. om en vecka festar vi på i berlin, mitte. det känns inte alls fel :D
kan inte tänka mig en annan att åka med charlotte! detta kommer att bli så himla underbart!

 

ÄR EUROPA REDO FÖR OSS?!


RSS 2.0