Budapest, alskade Budapest

Vi anlande till Budapest i torsdags och tankte chilla men inte blev det sa. Vi traffade istallet Luke pa taget mot staden. Han var linns dromkille och pa svenska satt vi och planerade att bounda med honom. och visst gjorde vi det! Hamnade pa samma hostel och pa kvallen hade vi planerat att forfesta pa hostelet! Efter lite egenblandade drinkar gick vi ut till centrum.

 

Vi hamnade pa en sakallad pub med fyra dansgolv och tre barer. Njot av sallskapet och chillade mest och snackade.

Dagen efter akte vi och var engelsman pa sightseeing med buss. Vi kan ju saga att vi aldrig kant oss mer turistiga. Vi fick en svensk guide i vara horlurar och njot av gammal svenskstockholmska, eller smalandska.. vi har inte sjalva riktigt fortatt vad det var.

       

Pa kvallen blev det drinkar pa vart rum med Luke OCH de hollandska tjejerna fran Bratislava som vi konstigt nog delade rum med igen (vi visste verkligen inte att de skulle vara pa samma hostel)

   

Sen tankte trion ta sig till Budapests storsta nattklubb men eftersom forfesten varade till halv tva sa hade metron slutat ga. Men vi gav oss inte utan stack till en utomhusbar efter att ha blivit nekade en drink pa det finaste hotellet vi kunde hitta

   

Pa lordagen var vi alla trotta men bestamde oss for en liten utlykt till parlamentet. Efter det chillade vi i en park dar vi at mackor och spelade shithead m.m.



Sedan var det dags att saga farval till var engelsman. Han skulle vidare till Venedig och vi hade fortfarande en dag kvar i staden.

Vi hade planerat att besoka en av de kanda baden som varms upp av varma kallor under budapest.

       

Pa kvallen kande vi att det var dags att vila lite. Vi har ju bara vilat tva andra kvallar denna resa. Sa vi at gott och hamnade i sang tidigt.



Nu sitter vi har pa ett internetcafe for att fordriva de sista timmarna innan taget gar mot split i kroatien! da ska vi bli bruna!

Sammanfattning Budapest: Billig stad! Vi tog ut 2000 kr och trodde att det inte skulle racka. Men nu sitter vi har med 700 kr var typ. Arkitekturen ar jattefin aven om staden ar lite nedgangen. Vi bodde pa Pest sidan dar det mesta skulle handa i festvag. Vi kanske inte letade tillrackligt men vi upplevde det inte som en uberfeststad som Prag och Berlin. Men vi har givetvis haft det trevligt anda! Buda sidan var himla vacker och vi har sett sa fina byggnader. Nar vi fick komma upp till toppen blev linn nastan gratfardig. Det kandes verkligen magnifikt. Folket var valdigt trevliga och hjalpsamma fast en del knappt talade engelska och andra som borat. Val vart ett besok och man kan latt atervanda!

Budapest - nastan bast!

Kommentarer
Postat av: felicia (från heleneholm..aka ex tågluffare)

ooomg, jag blir så nostalgisk!!! budapest är finast. njut av varje sekund på er resa, lova!!!

2008-07-27 @ 19:55:35
Postat av: Anna

ah sa underbart tjejer!

luke verkar ha varit en riktig sotnos :D

ha det nu underbart i split med!

PUSSPUSSPUSS pa er!

2008-07-28 @ 04:35:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0